Garcia ontbreekt tegen Sparta: ''Hij zegt eerlijk: Trainer, ik ben gewoon moe''

De afgang in de streekderby tegen Willem II is voor NAC-trainer Stijn Vreven geen reden om zijn elftal eens flink door elkaar te schudden. De hoofdcoach zal in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam grotendeels aan dezelfde elf vasthouden.

"Het domste wat ik kan doen, is nu paniekvoetbal gaan spelen en alles door elkaar gooien na een belabberde prestatie tegen Willem II", zegt de trainer tegenover BN de Stem. "De zege tegen Vitesse (1-0-winst) is nog maar anderhalve week geleden."

Spelmaker Manu Garcia zal ontbreken in het duel met Sparta. De Spaanse middenvelder heeft krijgt rust.  "Zodat hij na Sparta nog twee keer kan pieken", licht Vreven toe. "Daar maken we speciaal schema’s voor. Manu zegt eerlijk: ‘Trainer, dit is mijn eerste jaar op het hoogste niveau, ik ben gewoon moe. Dat is geen verwijt, maar een constatering. Het verschil tussen Vitesse en Willem II was erg groot bij hem, zoals bij het hele team. Manu krijgt nu standaard een bewaker mee en kan niet in zijn sterkte spelen, dat weegt mentaal zwaar en maakt de vermoeidheid groter."
 

Lees meer:
0 reacties